sobota 28. srpna 2010

ZNAKOVÁNÍ PRO BATOLATA

ŘÍJEN 2010 V Pohodě pro každého.....
povede Bohuslava Bowdery www.znakovani.websnadno.cz


Znakování - Baby Signs
Co je to znaková řeč pro batolata
Kde začíná porozumění
Už jste někdy přemýšleli o tom, co vám chce vaše nemluvně říci nebo proč pláče?
Znaková řeč pro slyšící batolata je snadný a přirozený způsob jak se dorozumět s vaším dítětem ještě před tím než je schopné mluvit. V Česku je to novinka, ale ve světě se znakování s miminky a batolaty používá už přes 20 let. Znakující miminka tak získávájí jedinečnou možnost se podělit o svůj svět se svými nejbližšími a rodiče si užívají větší pohody, která zavládne, když se dozví co jejich ratolest chce bez slziček a nářku.
Program znakové řeči pro slyšící batolata, Baby Signs (R) byl vyvinut profesorkami psychologie Kalifornské Davis University - Dr. Acredolo a Dr. Goodwyn. Ty účinky znakování podrobně a dlouhodobě zkoumaly a výsledky jejich výzkumu prokázaly, že znakování pomáhá položit pevné základy efektivní komunikaci, které s dětmi zůstanou dlouho poté co se naučí mluvit a znakovou řeč opustí. Schopnost efektivně komunikovat vede k úspěchům ve škole, v práci i v osobním životě. Zejména v době kdy se dětská mysl rapidně vyvíjí, umění dorozumět se posílí dětskou sebedůvěru a usnadní navazování kontaktů s ostatními dětmi i dospělými. Výsledkem je posílená emoční inteligence a nadprůměrné komunikační dovednosti.
Vědecké studie prokázaly, že znakování s miminky metodou Baby Signs:
Snižuje frustraci a vytváří důvěru
Umožňuje dětem sdílet svůj svět
Upevňuje pouto mezi rodiči a dětmi
Odkrývá, jak jsou děti ve skutečnosti chytré
Podporuje pozitivní emocionální vývoj
Posiluje sebedůvěru dětí
Napomáhá dětem v době, kdy se učí mluvit
Dává impulz k intelektuálnímu rozvoji
Více o metodě Baby Signs a zápisy do kurzů najdete na naší sesterské webové stránce www.babysigns.cz.
Program Baby Signs nabízí 2 typy kurzů:
1) Seminář pro rodiče - dvouhodinový seminář, kde se dozvíte vše, co potřebujete vědět, abyste s Vaším dítětem mohli úspěšně začít znakovat.
2) Kurzy pro děti - Znakujeme se zpěvem a hrou. Zábavné kurzy kde se děti učí znakovat při veselých písničkách a rozpustilých hrách. 6 lekcí - každá lekce má své téma vybrané z běžného života miminek a batolátek.
www.gokids.cz


Ukázková hodina bude včas zveřejněna!
Lucka

Žádné komentáře:

Okomentovat