pondělí 2. srpna 2010

STUDIO PALETA

Od 7. září 2010 se budou lekce konat v prostorách klubu Pohoda pro každého pravděpodobně takto:
úterý - od 10.00 - recepce
od 16.00 - herna
Dopolední termín je možné přesunout na pondělí. Prosím proto všechny zájemce o tvoření, aby se v případě zájmu do konce prázdnin hlásili na email: info@studiopaleta.cz, případně dali vědět, který termín jim nejlépe vyhovuje.

Sledujte prosím aktuality, kde bude o termínu informováno


O mně
Kdo jsem:
Ing. Ludmila Nováková, absolvent VŠE Praha, t.č. na mateřské dovolené, 44 let, vdaná, syn.
Od malička mám ráda všelijaké výtvarné činnosti a tak jsem jako dítko navštěvovala výtvarné kurzy v základní umělecké škole. Poté jsem pokračovala ve své zálibě i dále jako amatér a užívala si tvoření v různých kurzech, seminářích a tak. Naučila jsem se přitom spousty nového, načerpala zkušenosti s různými výtvarnými technikami a skvěle se bavila. Dalo by se říci, že mi to s menšími přestávkami vydrželo celý život. Když se náš syn dostal do věku cca 2 let, začala jsem s ním, a občas i s manželem, v Praze chodit na výtvarku pro nejmenší. Moc se nám to společné tvoření líbilo. Vzhledem k tomu, že jsme se na konci prázdnin 2009 přestěhovali do Králova Dvora u Berouna, kde v současné době moc nabídek na výtvarné kurzy pro dětičky s rodiči není, rozhodla jsem se to vzít do svých rukou a začít jako lektorka sama. Protože však vím, že práce s dětmi je krásná, ale ne jednoduchá, přistoupila jsem k tomu zodpovědně a v současné době se pro práci s nejmenšími vzdělávám v kurzu pro lektory v mateřských centrech, akreditovaným MŠMT.
Věřím, že vás moje výtvarka pro dětičky (a v budoucnu možná i pro dospěláky) bude těšit, užijete si při ní spousty krásných chvil a odnesete si skvělé, společně vytvořené výrobky.
Co nabízím:
lekce, během kterých se děti v doprovodu dospělých naučí pomocí různých výtvarných technik a prostředků zkoumat a objevovat okolní svět, prožijí při tvorbě nové smyslové zážitky, mohou se vyřádit s materiály tak, jak bychom jim to doma nedovolili
Pro koho:
lekce jsou určeny pro předškolní děti ve věku od cca 2 let v doprovodu dospělé osoby (tatínkové či prarodiče jsou vítáni)
Cíl lekce:
Zajímavou a podnětnou formou hry se děti během lekce seznámí s různými materiály, vyzkouší si vytvářet něco společně s rodiči, zdokonalí si jemnou motoriku. Zažijí si práci v kolektivu, kontakt s novými lidmi, ale i pocity radosti, že mnohé dokážou, a někdy naopak zklamání, že se nedaří tak, jak si přály. Získají tak nové zkušenosti na cestě za poznáním díky zábavnému výtvarnému procesu, při kterém se budou cítit uvolněně. Představu, že proces tvorby je mnohem důležitější než její výsledek, je proto dobré v nich podporovat.
Výtvarné techniky:
Malování, modelování, lepení a koláže, otisky a tisk, ....
Struktura lekce:
Přivítání Úvodní rozcvičení s říkadly - protažení celého těla - hlavně rukou
Kresba pro rozcvičení rukou - grafomotorická říkadla
Hlavní blok -
1. část - zahájení prací (malba, lepení, stříhání, ...)
2. část - říkadla s pohybem, relaxační cvičení, hry na odreagování - během této doby započaté dílko uschne, zatvrdne, ... a bude připraveno k dotvoření
3. část - dotvoření díla (stříhání, lepení, ...)
Závěr - společné hodnocení, rozloučení - říkadla
Co budete potřebovat:
Kromě dobré nálady a chuti do tvoření je dobré mít s sebou něco na převlečení a přezutí pro děti i dospělé, kterému nebude vadit ušpinění (doporučuji mít na lekce vždy shodné a občas jej vyprat)
Při pravidelných kurzech občas budete předem požádáni, abyste s i na lekci donesli nějaké pomůcky, jako třeba podzimní listí, autíčko s hrubými pneumatikami, větvičky, ...
www stránky:

www.studiopaleta.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat