pondělí 2. srpna 2010

Jóga pro děti

Jóga pro děti bude od září pravidelně 2x týdně v programu Hrátky s kamarády.
Připravujeme i odpolední kroužky jógy pro děti a proto nás neváhejte kontaktovat. Je možné domluvit i individuální hodiny....

Nové kurzy začínají od září 2010. Přijďte si se svým dítětem zacvičit klasickou jógu!

Jóga je systém vycházející z dlouholeté tradice, která je ověřena a také pořád ověřovaná praxí. Jóga má vypracovaný komplexní systém poloh - ásan, které mají blahodárné účinky na různé části těla. Jóga vede k vyváženosti celé osobnosti.
Je známo, že jóga uklidňuje děti, harmonizuje fyzický a psychický stav děti.

Jóga pro děti YogaKids je adaptovaná na děti Hatha Jóga s elementy hry, jinými slovy se berou do úvahy zvláštnosti psychologie, fyziologie a anatomie děti ve věku 3-14 let.

Cvičení se provádí ve čtyřech věkových skupinách:

• 3-4 roky - 45 min, velmi jednoduchá úroveň;
• 4-7 roky - 1 hodina, velmi jednoduchá úroveň;
• 8-12 let - 1 hod15min, jednoduchá úroveň.
• 12-14 let - 1 hod 30 min, jednoduchá úroveň.

Program je příjemný pro děti a slouží k rozvoji sily, pružnosti, vytrvalosti, rozšíření možností pohybového aparátu a k zlepšení koordinace pohybu i řízení těla. Cvičení zaměřené na zlepšení držení těla. Vše probíhá v klidném tempu. Moje cvičení jógy má komponenty jógoterapie, twistterapie, dechovou gymnastiku, cvičení na roztahování a gymnastiku pro klouby.

Doporučujeme před první návštěvou přijít o 10-15 min. pro předběžnou konzultaci s pedagogem. V případě, když má dítě zdravotní problémy, předběžná konzultace je nezbytná, protože existuje pravděpodobnost, že dítěti není doporučeno cvičení se skupinou.

Cvičení zahrnují:
• rozcvičení a cviky pružnosti;
• asany- fyzické cvičení, které rozvijí pohybový aparát, kontrolu těla a citlivost;
• základy dýchací gymnastiky, které rozvijí schopnost k pochopení a kontrole dýchaní;
• cvičení k rozvoji koncentrace rozumu;
• relaxace, dovoluje odpočinout a zbavit se napětí.

Důležité poznámky:
• 1. dítě musí absolvovat skupinu odpovídající věku;
• 2. před cvičením dítě nesmí jíst přibližně 30 min - 1 hod.;
• 3. oblečení musí být pohodlné, vyrobené z přírodních látek. Doporučuje se, aby byla možnost vidět kolena dítěte, což umožňuje kontrolovat správnost pohybu;
• 4. cvičí se bez obuvi, pro aktivnější práci chodidel;

Pro děti je jóga přizená. Děti nebojují proti zlu a nesnaží se transformovat svět, děti život naprosto baví. Taková nálada je stoprocentně vhodná pro jógu. Pocit přítomné chvíle je základní smysl asan a pranajam. Během času, děti ztrácejí schopnost ke kojeneckému vnímaní okolí, zapomínají na dětský smích, pocit lehkosti a štěstí. Jóga pomůže zachránit nejlepší rysy dítěti. Pomůže, aby se dítě neztratilo v bludišti života. Jóga pomáhá být skutečným majitelem svého těla, emocí a rozumu. Pomáhá se stát zdravým a energickým.

Uvidíme se na cvičení! Mgr. Anna Dubinina

O mně
Jmenuji se, Anna Dubinina,
narodila jsem se 1975. Mám dvě malé děti a bydlím se svou rodinkou v Králově Dvoře u Berouna.
Jsem odborníkem na tradiční systémy cvičení. Mám akademické vzdělání v oboru pedagogika, (gymnastika, rytmika, historie cvičení a sportu).
Prošla pedagogickou stáží „Výuka malých dětí" a kurzem „Jak cvičit s dětmi".
Poprvé zájem o jógu vznikl v roce 1987. Během studia na univerzitě jsem se cvičila samostatně a pod vedením zkušených odborníků. Absolvovala jsem roční trénink pro učitele Hatha jógy (Ashtanga jóga centrum v Moskvě, 2008-2009), absolvovala kurz Ashtanga Vinyasa Yoga „Primary Series" (Ashtanga jóga centrum v Moskvě, 2007-2008) a intenzivní tréninky-semináře u Ruského Svazu Jógy.
Věnuji se i józe pro těhotné.
V roce 2003 jsem absolvovala roční kurzy Su-Džok terapie „Mikroakupunkturné systémy rukou a chodidel" (Su Jok Academy, Moskva, profesor Pak Dže Vu, Korea).
Praxe vyučování ve školách jógy a sportovních dětských klubech je 4 roky. Osobní praxe je 11 let.

Žádné komentáře:

Okomentovat